Imamalom és őrzők

Minél többet olvasok a Buddhizmusról és minél jobban elmélyedek benne annál inkább rájövök, hogy a Buddhizmus voltaképpen nem vallás... Mostanra már olyannyira szerteágazó, egyedileg értelmezhető, hogy egy-egy kisebb templomnak is megvannak a maga Buddhista szabályai...

Véleményem szerint a Buddhizmus egyfajta személyiségfejlődés, út a belső egyensúly, a megvilágosodás felé... Az embernek legnehezebb megértenie önmagát! Világunkban sok az egyensúlyát vesztett ember... legtöbb ember azt sem tudja mit akar az életben.

A Buddhizmus vezet a feltétel nélküli szeretet, a megértés, az egyensúly felé... Minél több templomot bejárok, minél több történetet/legendát hallok annál közelebb érzem magam ehhez az ideológiához.

Nincs semmi okos dolog, ami azt sugallná, hogy ne légy boldog.

Buddha

Miközben ezeket a sorokat írom itt ülök Taibei-ben a Shangri-La Hotel 36. emeletén a Horizon Club 5+ csillagos luxus 65 m2-es szobámban, néhány napja pedig még Bhutan-ban a rizsföldek között sétáltunk, templomokat látogattunk... kicsike falvakban életemben először láttam hogyan csépelik kézzel a rizst... Egy kicsike falu fölötti apró templomban a száz éves (!!!) Láma megáldott bennünket... mindenhol minden olyan egyszerű és szegény, de olyan nagy nyugalom és szeretet érzése járt át mindent.

Hordom a nyakamban a 108 szemes mantrázó malát, de amikor megkérdezte a láma milyen mantrákat mondok elmeséltem neki a történetét: Sok évvel ezelőtt nagyon megviselt a válásom. Úgy éreztem nincs tovább. Kapkodtam és kapálóztam mindenfelé, de éveken át nem tudtam felállni. Mindenféle jóshoz, látóhoz, boszorkányhoz elmentem... Egyszer valaki ajánlotta a spirituális választerápiát, azóta sem tudom mi az... de a hölgy akihez mentem mély nyomokat hagyott bennem. Azt mondta 9 szót mondjak el napjában legalább három alkalommal 108-szor. Viseljem a 108-szemes olvasót és ezt mantrázzam.

Én magasról nagyon mélyre estem, szégyelltem hordani a 108 szemes mantrázó malát, szégyelltem ezt mások előtt... de olyannyira kilátástalan volt a helyzetem, hogy mégiscsak mondogattam... eleinte kevésszer, aztán egyre bátrabban, majd szinte bármikor. Ez a 9 szó bármennyire is érdekes lassan megváltoztatott körülöttem mindent mert erre hangolódtam... Megszűntem gyűlölni embereket, már nem láttam ellenséget azokban akik ellenem voltak... és minden elindult körülöttem fölfelé. Most itt van előttem a Világ, szinte bármit elérhetek amihez kedvem van...

Szeretek hegyeket mászni. Tavaly Februárban az Aconcagua hétezres csúcsára felmentem. 12 fős csapatból csak 4-en értük el a Summit-ot... hatezer méter fölött minden más, ott már nem segítenek az izmok, ott csak a hit van!!! Én mantráztam a 9 szót és egyszer csak ott álltam hétezer méteren (6,962 m).

Bármit elérhetünk az életben, ha hisszük és ha Szeretünk!


A Lámának elmondtam nem tudok mantrákat, én a magam mantráját mondogatom.

A Láma meghallgatta és azt mondta: Jó Mantra.

Aki nem tudja a Világot bejárni az internet segít, Buddha pedig megmondta: „Aki rám gondol, az előtt ott vagyok.” Ha pedig megvan a hit és a szeretet, akkor a Világ is ott van mindenki előtt.

Ez a 9 szó:
Isten Mutatja Nekem Az Utat
A Tökéletes Szeretet Felé.


A hatalmas sziklát nem zavarja a szél; a bölcs ember elméjét nem zavarja sem a tisztelet, sem a becsmérlés.

Buddha